dijous, 26 de gener del 2012

Coneix la pedra en sec del nostre territori. Aquest dissabte a la Sénia

Aquest dissabte al vespre, el Centre Obrer de la Sénia hi acull l'acte "Coneix la pedra en sec del nostre territori", dedicat a difondre aquest tipus de construcció que hi combina arquitectura, tradició i història i que és ben present a les nostres comarques.

L'acte consistirà en el passi d'un audiovisual sobre la pedra en sec i la presentació de dos llibres que aborden a fons aquesta temàtica. Un d'ells és "La pedra en sec a les comarques del Baix Ebre i Montsià", un volum conformat per diversos autors on exploren com la construcció sense unió s'extén al llarg i ample del sud català.

El segon llibre és "Piedra sobre piedra. Las casetas de la Iglesuela del Cid". Se centra en el paper que la pedra en sec ha jugat en la història d'aquest poble del Maestrazgo aragonés, especialment en les conegudes com "casetas", refugis de pastors i ramaders que han donat forma al paisatge de l'Anglesola i que ara han esdevingut un dels seus símbols de referència i d'atracció turística.

L'acte serà a partir de les 19 hores del dissabte 28 de gener, al Centre Obrer. Organitza l'Antena del Coneixement de la URV a la Sénia i el Centre d'Estudis Seniencs. Hi col·laboren el Centre Obrer de la Sénia i Onada Edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada