divendres, 13 de gener del 2012

"Una novel·la digníssima, perfectament estructurada i treballada". Carles Lluch ressenya "Després del silenci"

El crític publica al seu bloc, Els exilis, i al setmanari La Veu de Benicarló, la seua ressenya al voltant de la novel·la d'Enric Lluch, guardonada amb el Ciutat de Sagunt 2010. En el text, el blocaire hi destaca con l'escriptor d'Algemesí aborda una difícil i amagada història familiar que s'allarga per tres generacions, combinant la història de l'avi, Manel Font, durant els anys 30 i la immediata posguerra, i del nét, Joan Queralt Font, en l'actualitat. Tot gira al voltant de la baula intermitja, la filla i mare, Natàlia Font, acabada de traspassar.

De manera mil·limètrica i meticulosa, l'autor alterna els dos plans temporals que es complementen de manera impecable. Com és preceptiu en una novel·la d'aquestes característiques argumentals, el factor sorprenent és essencial. Amb una sàvia dosificació, i també sense escarafalls ni efectes especials, l'obra ens va oferint les peces que conformen el passat de la família Queralt Font, avançant en aquest doble pla temporal.

El Lluch blocaire també apunta com el Lluch autor pren un tema espinós com són els anys de la II República, la guerra i la dictadura, "sense judicis ideològics ni preses de partit prèvies", des "d'una perspectiva honesta". Per una altra banda, la ressenya agraeix el gran nivell lingüístic assolit a "Després del silenci".

La ressenya sencera es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada