dimecres, 23 de gener del 2013

"La cuina de la carxofa de Benicarló" a la premsa en paper

L'acte d'ahir a l'Ajuntament de Benicarló, en el qual s'hi va presentar el llibre gastronòmic "La cuina de la carxofa de Benicarló", ha gaudit d'un ample ressò a la premsa escrita editada a Castelló. En el periòdic d'avui, els tres rotatius provincials, Mediterráneo, Levante de Castelló i El Mundo Castellón al Día, han dedicat unes línies a informar d'aquesta novetat editorial, que suposa una important acció de promoció i difusió d'un dels productes més característics de les nostres comarques: la Carxofa de Benicarló amb Denominació d'Origen.

"Destapan los secretos culinarios de la rica alcachofa de Benicarló"

El periòdic Mediterráneo signa una crònica per mà de Maria José Sánchez, on apunta que el receptari de l'Agrupació de Restauradors de Benicarló "combina la tradición benicarlanda con la innovación y la búsqueda de sorpresas para los sentidos", i "recoge un buen número de recetas de todo tipo que muestran su gran versatilidad". A tall d'exemple: "ensalada cuatro estaciones, acompañadas de panecillos, pulpo o chipirones; alcachofas a la plancha con angulas y almejas salteadas; helado de alcachofa; etc." Amb tot, l'article assenyala que són propostes "para todos los gustos y pensadas para facilitar la tarea a los eventuales cocineros que deseen ajustarse el mandil y ponerse manos a la obra".

"Publican un libro de recetas sobre al alcachofa de Benicarló"

En la mateixa línia, Noemí Oms hi destaca, a les pàgines del Levante de Castelló, les grans possibilitats que hi ofereix la carxofa com a ingredient, i que dóna per a un ample ventall d'entrants, plats principals i postres. "Hay propuestas fáciles y otras más laboriosas, pero todas ellas han contado con las cuidadosas explicaciones de los cocineros de los 14 establecimientos que han tomado parte de la iniciativa", assenyala la coautora de "Benicarló, una semblança per al futur".

"Las alcachofas ya tienen su propio libro de cocina"

Finalment, el diari El Mundo publica un breu, signat per Natalia Sanz, que recorda la propera presentació pública de "La cuina de la carxofa de Benicarló", la qual tindrà lloc aquest divendres 25 de gener, a les 19 hores al Magatzem de la Mar. Un llibre que és "una de las pocas cosas que le faltaba a la alcachofa de Benicarló".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada