dilluns, 21 de gener del 2013

"Gerard Vergés i la dolçor de la calma". Ressenya a El Punt Avui

El Punt Avui ha dedicat un complet article a la figura de l'escriptor tortosí Gerard Vergés, amb motiu de la seua biografia escrita per Emigdi Subirats. El text signat per Carina Filella, "Gerard Vergés i la dolçor de la calma", és un recorregut per l'obra d'aquest gran de les lletres ebrenques, farmacèutic de professió i que va saltar al panorama literari amb L'ombra rogenca de la lloba, a principis de la dècada dels 80, "el gran poemari vergesià i considerat per molts un dels millors de la literatura catalana contemporània".

Filella recull el testimoni d'Emigdi Subirats: "Vergés s'ha de situar al costat de dos altres noms grans de la poesia catalana: Espriu i Martí i Pol, tots tres molt diferents però tots al capdamunt”, assenyala l'autor de la biografia, emmarcada en la col·lecció Gent Nostra d'Onada Edicions, dedicada a les personalitats de les nostres terres. 

L'articulista també recorda el seu pas per la revista Geminis, que va copsar la cultura catalana de la posguerra, així com la presència dels paisatges ebrencs en la seua obra, amb el poema Parlo d'un riu mític i remorós, com a símbol. 

El llibre "Gerard Vergés i Príncep", d'Emigdi Subirats, es presenta aquest divendres a migdia a l'Institut Joaquim Bau de Tortosa, amb l'assistència de l'autor, l'escriptor Manel Ollé, la presidenta d'Òmnium Terres de l'Ebre Dolors Queralt i de Gerard Vergés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada