dijous, 1 d’agost del 2013

El més consultat a Onadaedicions.com durant juliol

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de juliol.

FICCIÓ

1. Ningú no mor. De nou, Joan Pinyol encapçala el que més ha interessat en el'apartat de ficció, la qual cosa fa que siga una de les obres de l'estiu. El de Capellades ha confeccionat una trepidant història que combina el terror, el misteri i les aventures de dos joves en busca d'una veritat que no agrada a tothom. Fa uns dies va ser recomanat pel diari Ara com una de les lectures per refrescar-se en aquestes setmanes caniculars. D'ací poc, tornarà a presentar-se en diverses poblacions de la Catalunya central.

2. La promesa del gal·lés. Una altra novetat d'enguany ideal per llegir a l'ombra. El valencià Ivan Carbonell ens proposa un viatge per un indret quasi-màgic: el País de Gal·les. De la mà d'Evian, el protagonista, acudim a un misteriós hotel poblat de persoantges encara més misteriosos. A la maleta hi porta un encàrrec: una promesa feta a la família de l'Enric Valor. Premi Ciutat de Sagunt de Narrativa 2012, recentment ha estat recomanat a les pàgines del Levante-EMV.

3. El meravellós viatge de Libori. Una de les novetats de les darreres setmanes. La forcallana Mònica Segura explora la història del seu poble i ens porta aquest conte infantil que ens permet conèixer com era la vida romana al jaciment de Lesera. Un llibre divertit i didàctic, adreçat a xiquets i xiquetes d'entre 8 i 11 anys, i que forma part d'un projecte més ampli,"La maleta de Libori", el qual pretén difondre la importància de la preservació i difusió del patrimoni.

4. Cròniques des de l'infern.  El darrer llibre de Manel Alonso aplegava fa unes setmanes. Són una cinquantena d'articles d'opinió, apareguts en premsa durant els últims tres anys, en els quals el puçolenc aprofundeix en la societat valenciana immersa en diverses crisis. Després d'un bon grapat de presentacions l llarg de les comarques valencianes, junt Antoni Rovira (qui ha fet la tria dels articles i les ha relacionat amb Dant) les presentacions d'aquesta obra descansen fins el proper setembre.

5. Vitis vinifera cataloniae. No tot han de ser novetats. Per tancar aquesta llista copada per la Narrativa, un clàssic de la col·lecció, els relats eròtics per a amants del vi que ens proposava Vicent Palatsí. L'obra es va estrenar ara farà dos anys, però les seues atractives presentacions, mescla de literatura i enologia, s'han seguit celebrant fins fa pocs mesos.


NO FICCIÓ

 1. La cuina del Delta de l'Ebre. No es pot negar que les actives membres de l'Associació Local de la Dona de la Cava han triomfat amb aquest receptari que recupera la cuina tradicional deltaica. Des de la seua publicació a principis de l'any passat, han obtingut reconeixements com el Gourmand i l'EbreLíders, així com el dels nombrosos lectors i lectores que han volgut conèixer el Delta de l'Ebre a través d'una cassola.

2. La pastisseria i la cuina de la garrofa. De nou, els llibres culinaris de La Teca copen els primers llocs de no-ficció. La garrofa necessitava d'una obra com aquesta, que l'ha tornada a situar en una posició priviegiada. La Fundació Alícia junt nombrosos restauradors, cuiners i pastissers catalans, l'han trobat nombroses aplicacions, des de saborosos àpats principals fins els postres més llèpols, a partir de l'ús de la farina de garrofa.

3. Peníscola by Regina Kenmore. El llibre de la britànica Regina Kenmore ha estat de les poquíssimes obres d'Onada que han aparegut en el mateix Informatiu de Canal 9. I és que tant el seu contingut com la història que amaga l'obra tenen un interés mediàtic indubtable. A finals de la dècada dels 50 i principis dels 60, l'autora va acudir a la Ciutat en el Mar amb la seua càmera, i va captar les primeres instantànies en color. Imatges sobretot de la gent, dels quefers diaris, de les festes i els costums, en definitiva, un autèntic viatge en el temps.

4. Salvador Fontcuberta. Una obra d'estricte àmbit local però que ha tingut un gran ressò. El llibre d'Ángel Rodríguez de Mier ha estat tot un esdeveniment social a la ciutat de Benicarló, atès que detalla per primer cop, la vida i la fàbrica de Salvador Fontcuberta, un imperi tèxtil que hi va centrar l'economia benicarlanda durant dècades.

5. Antologia de Joan Fuster. Per concloure, un clàssic de les nostres lletres: Joan Fuster i Ortells. El professor Vicent Terol va dur a terme una selecció dels seus assajos, dedicats expressament per a treballar l'obra del de Sueca a les aules. Un recull d'articles que conviden a que el lector o lectora reflexione i conega l'extensa bibliografia fusteriana. Com indica el nom de la col·lecció, imprescindible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada