Yes, We Can. L'eslògan que va popularitzar la campanya del candidat demòcrata Barack Obama a la carrera cap la Casa Blanca estava carregat de l'optimisme per canviar les coses. Els seguidors de l'ara president americà no són els únics que busquen remoure la societat. A casa nostra, milers de persones s'organitzen i impulsen els moviments socials, on ha destacat el 15M i la Plataforma contra els desnonaments.
Marta alterna aquesta militància amb la feina a una asseguradora que xoca de ple amb les seues idees. El seu oncle, en Fèlix, és diputat a Madrid per un partit ecosocialista, i el seu cosí, l'Aleix, és mestre itinerant amb un circ. Els seus dubtes, els seus pors i la topada entre els seus desitjos i la realitat, junt a una tragèdia que colpeja de front la família els durà a preguntar-se “Sí, podem?”.
La qüestió és a la vegada el títol del nou llibre de Marc Pallarès, amb el qual va guanyar el darrer Premi Llorenç de Villalonga - Ciutat de Palma, qui va destacar l'obra especialment per la construcció d'uns personatges que han de viure la preocupació i el neguit de voler canviar el món sense ser capaços de canviar les seues pròpies vides. I ho fa amb un estil senzill i àgil sense perdre la profunditat en el tractament de temes ben actuals.
“Sí, podem?”, publicada per l'editorial Onada Edicions a l'octubre, és la segona novel·la de Marc Pallarès (1977) després de “Ulls verds”. L'escriptor valencià, nascut a Barcelona, és docent a Secundària i professor de Teoria i Història de l'Educació a la Universitat Jaume I.
Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada