dilluns, 11 de novembre del 2013

Antoni Albalat, Salvador Vendrell i Octavi Egea guanyen el XVI Certamen Literari Ciutat de Sagunt 2013

Els Premis Literaris Ciutat de Sagunt 2013 ja hi tenen guanyadors. El passat divendres, el centre de cultural Mario Monreal de la capital morvedrina va acollir l'acte de lliurament d'un de les cites ineludibles de les lletres valencianes, que organitza el Gabinet de Promoció del Valencià de la ciutat i que de nou tenia tres premis convocats: Narrativa, Poesia i Teatre, als quals s'han presentat un total de seixanta-nou originals. Les obres seran publicades per Onada Edicions a la pròxima primavera.


El premi més veterà, el de poesia "Jaume Bru i Vidal", ha atorgat la seua setzena edició a Antoni Albalat, de Castelló de la Plana, per "Love is", un poemari compost en tres parts: poemes d'amor, poemes eròtics i poemes visuals en forma de figures tan suggeridores com fractals o collages digitals. Amb el Ciutat de Sagunt, Albalat continua afegint premis al seu extens palmarés, que el converteixen en un dels poetes valencians contemporanis més reconeguts.

Per la seua banda, el XV Premi de Narrativa ha recaigut en el valencià Salvador Vendrell amb l'obra "Quan truquen de matinada", el relat d'un historiador-periodista que sobreviu escèptic per la València de la bombolla immobiliària. És la primera novel·la de Vendrell, qui ja compta amb una llarga bibliografia de llibres de text i biogràfics.

Mentre, el Premi de Teatre "Pepe Alba" aplegava a la seua desena edició, i ho feia reconeixent la dramatúrgia "Amami, Alfredo, amami" d'Octavi Egea. Persona lligada als escenaris des de fa dècades i, també, autor de diverses novel·les, el barceloní proposa una comèdia dramàtica ambientada en Nova York i la Barcelona dels anys 50.

Els guardonats van rebre la peça de ceràmica de l'artista Anna Pastor que els acredita com a guanyadors del XVI Certamen Literari Ciutat de Sagunt en un acte que va comptar amb l'actuació de la companyia teatral Camí de Nora i on es va anunciar la reedició del llibre d'Enric Lluch "Després del silenci", qui va vèncer a l'any 2010 i que ha esdevingut un clàssic de la literatura valenciana actual.

Podeu llegir la crònica de l'acte a Morvedre.info, tot clicant ací. o al blog de Joan Carles Girbés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada