dimarts, 28 de juliol del 2015

La biografia del compositor Carles Santos es va presentar a Vinaròs

Passat dissabte, l'Auditori Carles Santos de Vinaròs va acollir l'acte de presentació de la biografia que la periodista i escriptora Alícia Coscollano ha escrit del reconegut compositor que li dóna nom a l'estància. "Carles Santos i Ventura" és l'assaig biogràfica amb el qual se'ns descobreix no només la faceta artística del vinarossenc, sinó també el seu recorregut vital des de la primera infantesa. L'acte va comptar amb la participació del comunicador Sebastià Serrano i del professor de la URV i representant d'Onada Miquel Àngel Pradilla, els quals van acompanyar biògrafa i biografiat, qui a més a més, va oferir un recital a quatre mans juntament Inés Borràs.

Foto: La Calamanda

“El fil argumental d’aquest llibre és evidentment l’afecte, el respecte a una manera de fer, però també a una manera de viure. Santos ha transcendit la modernitat, ha estat Fluxus, ha treballat amb Brossa, amb Tàpies, amb Pere Portabella, amb John Cage, ha seduït Nova York, Méxic i les principals capitals artístiques Europees, i ha saludat el món. Artísticament ha aconseguit tot el que es pot aconseguir sense renunciar -i això és el més fascinant-, al risc que suposa la creació lliure de clixés. Aquest assaig intenta una fusió entre dos mons, l’humà i el creatiu, impossibles de diluir l’un de l’altre, i que crec aconsegueix –al menys així ho he intentat-, una visió més personal tant del mateix Santos com de la seua trajectòria. Les converses han estat llargues i han tingut en compte molts aspectes, tant professionals com personals. M’ha permet sentir totes les sensacions de de l’espectre emocional, des del riure a cor ple, com emocionar-me inevitablement que en alguns punts. Per a mi ha estat un plaer i un privilegi”, exposava l'autora Alícia Coscollano, en unes paraules recollides en l'extensa i completa crònica publicada al mitjà digital La Calamanda, que podeu llegir tot clicant ací.

L'esdeveniment també va comptar amb l'emissió en directe per part de Maestrat.tv, qui ha publicat el vídeo sencer de l'acte al seu canal de Youtube.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada