divendres, 3 de juliol del 2015

"Teresina no sap cantar" estarà present al Jotacampus

Les aventures de la simpàtica granota a "Teresina no sap cantar. Un viatge pel Delta de l'Ebre" serà l'eix temàtic del Campus Xic's Jotacampus, que té lloc entre el 28 i el 31 de juliol al Poble Nou del Delta. Així, el conte de Jesús Serrano i il·lustrat per Jordi Alfonso omplirà de contingut i vinculació amb la zona d'acollida als participants, xiquets i xiquetes d'entre 3 i 12 anys, treballant-hi elements de la cultura popular ebrenca com són les cançons, balls i històries, tal com les descobreix Teresina en el seu llibre, el tercer de la nissaga ampostina de Miquelet Setencàrrecs.

El Campus Xic's Jotacampus naix a recer del Jotacampus 2015 Escola d’Estiu de la Jota i la música d’arrel a Catalunya. Es tracta del primer campus de cultura popular de tot el país dedicat integrament a la mainada. Una iniciativa dirigida als infants, que vol apropar la cultura tradicional i el coneixement de l'entorn natural del Delta de l'Ebre a les generacions més joves. Està organitzat per l’equip de l’Associació “La Clavellinera”, una associació cultural guardonada amb el Premi Nacional de cultura de l’any 1992 “A la millor acció dinamitzadora sociocultural”.

El fet que aquest campus es desenvolupi al mateix temps i en el mateix entorn que el Jotacampus és un valor afegit a l'hora de l'aprenentatge i la trasmissió. Petits i grans compartiran moments per cantar, ballar, tocar i cuinar. La proposta és crear diferents ambients i espais on cada infant pugui experimentar amb els continguts proposats, respectant alhora les seves preferències o habilitats. Un espai on cadascú pugui triar el programa que vulgui desenvolupar al llarg del Campus, i poder conèixer també totes les altres matèries suggerides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada