dimecres, 3 d’agost del 2016

"Enfrontar els problemes". Carlota Marzo ressenya "La força d'Aglaia" de Maria Lluïsa Amorós

Carlota Marzo ha publicat a Libelista una completa ressenya al voltat de la novel·la "La força d'Aglaia", la darrera novetat de l'escriptora reusenca Maria Lluïsa Amorós. Tal com exposa Marzo, la història parteix d'Ondina, una dona abandonada pel seu marit i menystinguda pels seus dos fills, que busca la manera de prendre les regnes de la seua vida, i així superar les pesades motxilles del seu propi passat. Un passat que "juga un paper crucial, vertebrador, com si fos un personatge més i amb ell retornen persones que el temps semblava haver soterrat, com un amor de joventut o una germana morta. És un temps aparentment oblidat però traumàtic que a poc a poc es reconstrueix per fer-se present i amb el qual l’Ondina hi ha de combatre sola", segons Marzo.

L'article passeja per les trames del llibre, tot destacant el viatge interior d'Ondina, personatge gairebé absolut de la novel·la, fins que decideix no evitar més els seus problemes i enfrontar-los: "la premissa és la següent: saber posar fi a les coses del passat per poder tornar a començar; tractar la qüestió des de l’arrel i no els problemes que se’n deriven. Anar a buscar el seu marit, allà on sigui que s’ha refugiat, i admetre que la distància no és un impediment sinó, tan sols, l’excusa dels covards, d’aquells que els hi agrada d’acomodar-se en el dolor".

Marzo hi apunta que "La força d'Aglaia" descansa sobre "la intemporalitat temàtica i l’antropocentrisme", amb una història "de senzillesa estructural, però no pas de contingut", i acompanyada del bagatge intel·lectual de l'autora reusenca, amb referències intertextuals com el propi títol de la novel·la, inspirat en Carner.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada