divendres, 12 d’agost del 2016

Els mitjans asturians es fan ressò de "La maleta del abuelo", àlbum guanyador del Premi Ciutat de Benicarló

Amb "La maleta del abuelo", l'il·lustrador Juan Hernaz i l'escriptora Fátima Fernández han guanyat el III Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló, reconeixement que no ha passat desapercebut a sa terra, Astúries, on diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò del seu triomf.



Així, capçaleres com La Nueva España o El Comercio han informat sobre el guardó obtingut pels autors, naturals de Gijón i Puerto de Vega, i han fet cinc cèntims d'aquest conte que veurà la llum la pròxima tardor, com ara que és "un álbum en el que las palabras fluyen en simbiosis con las imágenes, hilando el viaje plástico y onírico de Mariana a través del recuerdo del mar, en la memoria de su abuelo", segons llegim a El Comercio, o bé com Fátima Fernández explica en La Nueva España que es tracta d'un llibre "'sobre el alzhéimer visto a través de los ojos y la fantasía de la nieta de un enfermo. Juan ha hecho un excelente trabajo'. Buscando documentación sobre el alzhéimer leyó en un foro 'la experiencia de una persona que contaba que su abuelo había sido marinero y que a veces se empeñaba en hacer la maleta e irse al barco. Esa experiencia fue la semilla de La maleta del abuelo'". 

També a Alacant

Per una altra banda, el diari Información també ha fet menció al vencedor del I Premi Internacional de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló, l'alteà Joan Borja Sanz amb "Sobre l'alquímia de la vida. Converses amb Xavier Vendrell". "La obra muestra los obstáculos que encontrará un niño con vocación científica hasta ver hecho realidad su sueño vital", apunta el rotatiu alacantí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada