dimarts, 9 d’agost del 2016

"Una caricatura de la societat espanyola actual". Manel Alonso parla de "Un món de bojos" de Francesc Gisbert

El Diari Gran publica una ressenya del darrer llibre de Francesc Gisbert, "Un món de bojos", la novel·la guanyadora del Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt. Signada per Manel Alonso, l'article apunta que l'escriptor alcoià ha dut a terme "una sàtira, una caricatura de la societat espanyola actual", a través d'un relat coral en el que diversos personatges perduts i fracassats descobriran el secret de la felicitat i el comercialitzaran.

Un relat on l'humor és ben present, però que també deixa espai per a la "crítica mordaç" a la "superficialitat i a la banalitat (...) una crítica sarcàstica carregada d’humor cap a certs programes de televisió i la seua audiència" i també ofereix "una imatge crua i inquietant" de la indústria farmacèutica, els quals s'oposaran per tots els mitjans que es divulgue una píndola que pot acabar amb el seu negoci.

Estem davant d’una narració embogida, en la qual un grup de perdedors, de fracassats, d’arreplegats socials que sobreviuen a l’extraradi d’una ciutat unixen els seus coneixements, la seua imaginació i les seues forces per tal de fer l’assalt a la fama a través d’un programa de televisió. En cada pàgina veurem com un personatge sense estudis, ni cap mena de formació, un delinqüent amb una imaginació desbordant, és capaç de crear un equip i moure els ressorts necessaris per a conquerir el cor alhora que guanyar l’adhesió de centenars de milers de televidents, els quals, arribat el moment, esdevindran un improvisat exèrcit que defendrà els seus interessos.

Podeu llegir la ressenya de Manel Alonso per al Diari Gran tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada