divendres, 7 d’abril del 2017

"Un estímul per plantejar-se segons quines coses". Jesús M. Tibau parla de "El secret de les terres roges"

L'escriptor i divulgador Jesús M. Tibau ("No és la derrota, sinó el vent", "La vida darrere de l'aparador") ha dedicat un article al seu blog a l'última incorporació de la Sèrie Roja de Maremàgnum, "El secret de les terres roges" de Lurdes Malgrat, una novel·la juvenil d'aventures i ciència-ficció que forma part del projecte Literatura km 0 del Camp de Tarragona.

Com exposa l'article en una breu sinopsi, el llibre ens conta les accions de tres amics, la Jana, el Raül i el Tom, en un món distòpic on les relacions es fan a distància, com per exemple a través de videojocs. Serà el cas d'un nou joc, El secret de les terres roges, que els canviarà la vida. "Els lectors més veterans trobarem a la novel·la aires d’universos literaris i cinematogràfics coneguts, mons freds en què el control paternalista del govern sobre la població, per al seu bé, per suposat (mode ironia), va en detriment de la llibertat, de les emocions", apunta Tibau.

Potser El secret de les terres roges es convertirà per als adolescents que el llegeixin per primera vegada en un estímul per plantejar-se segons quines coses, en un llibre de referència que recordin com els va marcar quan siguin adults. Ho hauran de descobrir per ells mateixos.

La ressenya sencera de Jesús M. Tibau es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada