diumenge, 30 d’abril del 2017

"Corrupció", el nou article Joan Borja Sanz, autor de "Sobre l'alquímia de la vida"

Com en un bon exercici de metaliteratura, Joan Borja ha publicat a AlicantePlaza l'article "Corrupció", que es pot llegir com un epíleg de "Sobre l'alquímia de la vida". I a la vegada, parteix de la presentació d'aquest assaig guanyador de I Premi Internacional de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló que va tindre lloc passat dissabte 22 d'abril en el marc de la Fira del Llibre de València.

D'aquesta manera, Joan Borja aprofita la conversa que va tindre amb l'altra meitat del llibre, el genetista Xavier Vendrell, per comentar-li com s'havia desenvolupat l'esdeveniment. I des d'aquest punt, reprodueix i reflexiona sobre un diàleg telefònic que ens il·lumina sobre la disciplina del científic de Sueca, la genètica reproductiva i el diagnòstic genètic embrionari preimplantacional, i en concret, sobre noves tècniques que poden semblar de ciència-ficció. "Em referme en la convicció que les grans revolucions socials no es fan a força de guerres, crims, mítings polítics, revoltes sagnants o alçaments militars: que els veritables progressos socials els devem —i els continuarem devent— als intel·lectuals, els artistes, els creadors i els investigadors que silentment treballen en despatxos, seminaris, càtedres, biblioteques, arxius i laboratoris", hi assenyala l'autor de "Sobre l'alquímia de la vida".

I aquest silenci el divulgador d'Altea el contraposa al soroll mediàtic de la corrupció, el terme que dóna títol a l'article que podeu llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada