divendres, 8 d’abril del 2011

Esta nit es presenten "Món Animal" i "De la fusta a l'aigua", les guanyadores dels Premis Literaris de Puçol

Aquesta nit, a les 22.30 hores, la Casa de Cultura de Puçol acollirà la presentació dels guanyadors dels Premis Literaris d'aquest municipi: "Món animal" de Jordi Colonques en Narrativa i "De la fusta a l'aigua" de Francesc Mompó en Poesia. L'acte comptarà amb la presència dels premiats en les edicions del 2010 i el 2009.

Va ser al passat mes d'octubre quan es van donar a conèixer els títols guardonats amb un dels reconeixements literaris més destacats de les lletres valencianes, amb més d'un quart de segle de recorregut. Ara, just mig any després, els assistents podran tindre en les seues mans els exemplars, editats per Onada dins les col·leccions Narratives i Poesia.

"Món animal" són les històries entrellaçades d'una trentena de personatges que ocòrren en l'entorn de la inauguració d'un parc d'animals substitut d'un vell zoològic. Pel mig, la premsa, l'església, la política i la màfia, entre d'altres. Amb una vessant còmica, al mateix autor, en Jordi Colonques, li va sorprendre que una obra amb component humorístic fòra la preferida del jurat. El vila-realenc, una de les més fermes promeses de la literatura valenciana i en valencià, és el segon cop que s'enduu el premi de Puçol: ja ho va aconseguir el 2001 amb Sang i fetge.

Per la seua banda, Francesc Mompó ens porta amb "De la fusta a l'aigua" un poemari que pretén captar tota una nit d'amor amb un llenguatge fílmic. El jo poètic es desdobla permanentment entre l’ull que veu l’escena, com la veuria el director de cinema, i el personatge. Tot i no defugir les escenes més tòrrides del fet amorós, l'escriptor de l'Olleria les tracta amb molta delicadesa, movent-se entre el classicisme dels referents i la modernitat fílmica de l’enfocament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada