dimarts, 26 d’abril del 2011

Vicent Usó parla d'El magma silenciós

L'escriptor vila-realenc Vicent Usó ha dedicat un article del seu bloc, "El rastre de Clarisse" a la novel·la El magma silenciós, de Manel Garcia Grau i Vicent Pallarés. Precisament, Pallarés va presentar el llibre passat 14 d'abril a Castelló.

En l'escrit, titulat "La història d'una amistat", Usó parla del recorregut que ha tingut la novel·la, des del moment en què Manel Garcia Grau va recollir un seguit d'informació per escriure al voltant de les agressions al territori i la memòria històrica. El guardonat poeta, malalt, va voler comptar amb Vicent Pallarés per escriure "a quatre mans". La desaparició de Garcia Grau, al juny de 2006, no va significar la fi del projecte. Pallarés va continuar treballant i cinc anys després, ens arriba El magma silenciós, títol ideat pel benicarlando.

El magma silenciós conté, doncs, alguns dels temes que trobem a la poesia de Garcia Grau: la força de l'amistat, el compromís amb el territori i amb la història, la crítica ferotge a l'estultícia de certs àmbits de la política i del poder. I hi ha també la perícia enorme de Vicent Pallarés, que és capaç de construir un text que, partint d'uns elements bastant impropis per a una novel·la juvenil, funciona perfectament com a lectura d'adults al temps que es fa d'entendre pels més joves,
exposa Vicent Usó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada