dilluns, 3 de desembre del 2012

Josep Sanabdón signa el pròleg de "Amb un cordill de cànem" de Jacint Sala

En ocasions, per les ganes de començar l'obra, el lector o lectora passa per damunt de les primeres pàgines del llibre, signades per una persona que exerceix l'honorífic càrrec de proleguista. En el poemari "Amb un cordill de cànem" de Jacint Sala, aquest moviment és sens dubte un error. Josep Sanabdón li ha dedicat unes pàgines en les quals posa de manifest la força i el sentiment dels versos de l'osonenc, i actua de veritable guia per al lector abans d'iniciar-se, desxifrant algunes de les referències (Mahler, Li Tai Po, Serrallonga).

Pas a pas, el proleguista avança els grans temes que composen les sis parts del poemari, apuntant a determinats versos que hi destaquen per la seua expressivitat respecte els arguments aportats per Sanabdón.

Al capdavall s’escriu per sobreviure a la mort, ja que la poesia és el que perdurarà després de la desaparició d’aquest món, i és llegint-la que podrem continuar el diàleg amb el poeta.

Silenciosament, em tornaré
el vers que viurà en tu, cada vegada
que et vulgui explicar coses d’allà on sóc.

Aquest complet i treballat pròleg es pot llegir al bloc del qui hi ho escrit, Converses i lectures, avantsala abans de la propera presentació del poemari de Jacint Sala, qui, curiosament, és el proleguista d'un altre poemari publicat enguany, el "Kalenda d'hivern" de Raimond Aguiló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada