dilluns, 10 de desembre del 2012

“La venjança d’en Bernat” arriba avui a Castelló

De la pantalla a la fulla. L’actor Joan Molina presenta la setmana vinent el seu llibre “La venjança d’en Bernat”, publicat per Onada Edicions. Serà avui dilluns 10 de desembre, a les 19 hores a l’Ámbito Cultural de el Corte Inglés de Castelló, i demà, 11 de desembre, també a les 19 hores, a l’Ámbito Cultural de El Corte Inglés de Colom, a València.

Fídel a la interpretació, l’obra és una dramatúrgia escrita en vers, que ens porta als temps de les conquestes al Regne de València, allà pel segle XIII. El protagonista és en Bernat, el marqués de Castellar, qui manté una apassionada relació secreta amb Magdalena, la captivadora i ambiciosa filla del comte Blai. El comte la vol casar amb Pere d’Alfafar, el duc de Bou. A punt de ser descoberts Bernat i Magdalena, el protagonista es fa passar per lladre per salvar la seua estimada. A la presó, se n’assabenta del casori, i per complicar-ho tot més, Magdalena, per evitar qualsevol sospita del seu pare i el seu futur marit, mana que empareden el seu antic amor. Per sort, al marquès li resten amics que l’ajudaran a escapar-se de la masmorra. Enganyat i despitat, Bernat prepararà la seua venjança.

“La venjança d’en Bernat” és una obra que tot i combinar la rima amb la dramatúrgia, enganxa per la comicitat que hi destil·len els versos i per les aventures i desventures d’uns personatges que s’entrecreuen passions amoroses, desitjos carnals, odis i enganys, fins al mateix rei Jaume II el Just. Ho apunta el mateix autor a la introducció: “intentar arrancar el somriure del lector i, en cas de ser representada, provocar la riallada de l’espectador.”

Joan Molina ha adaptat al valencià el clàssic La venganza de don Mendo de Pedro Muñoz Seca, i no ho ha fet només en l’aspecte lingüístic, sinó també en els papers (Roderic de Montcada, Sebastià de Torrent, Pep del Maestrat, Gil del Vinalopó…) i en les ubicacions (Gilet, Alcoi, Vinromà…)

Joan Molina compta amb una sòl·lida trajectòria interpretativa. El de Sant Jordi ha destacat els darrers anys pel seu paper de l’alcalde Don Miquel a L’Alqueria Blanca, però abans d’això ha treballat en teatre (El Virgo de Visanteta), cinema (Tranvía a la Malvarrosa, Canciones de amor en Lolita’s Club) i nombroses sèries de televisió (Benifotrem, Negocis de família, A flor de pell o Doctor Mateo, entre d’altres).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada