dijous, 13 de desembre del 2012

Crònica blocaire del "Vitis vinifera cataloniae" a la Festa del Vi Novell del Masroig



Ara fa cosa d'un mes, el Celler Masroig hi va celebrar la seua Festa del Vi Novell, una convocatòria anual que atrau al Priorat una bona colla d'amants del vi de la terra. Però el programa no es limita només al bon beure, sinó que hi ha programats un seguit d'actes de caire cultural.

Una bona, completa i il·lustrada crònica de la Festa del Vi Novell 2012 l'hem trobada al bloc Dionís de Viatge a Ítaca, on s'explica els diversos moments de la jornada. Enguany, un d'aquestos actes va ser la presentació dels relats eròtics per a amants del vi, el "Vitis vinifera cataloniae" de Vicent Palatsí, del qual el bloc apunta el següent.

Però no van tardar molt a començar amb la jornada. Primerament el Centre Quim Soler ens va presentar el llibre “Vitis Vinifera Cataloniae, relats eròtics per a amants del vi” i el seu autor, que ens parla del llibre.
L’autor, en Vicent Palatsí, ens presenta el seu llibre, on els seus protagonistes són 35 vins dels països catalans (de fet inclús ha aconseguit un d’Andorra), aquests vins els ha triat especialment l’autor i no només s’ha basat en que siguin bons, sinó també en altres raons com que el vi estigui etiquetat en català.
El llibre són contes independents units pel primer conte i l’epileg que és el que dona unitat al llibre, tots ells estan ambientats a la seva terra, Castelló. En ell preten fer un maridatge entre plaer, vi i l’erotisme

L'article "Presentació del Vi Novell al Celler Masroig" del bloc Dionís de Viatge a Ítaca, al qual pertany també la imatge superior, es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada