dimecres, 12 de desembre del 2012

"La venjança d'en Bernat es un libro-un libreto teatral- altamente recomendable en estos tiempos." Mara Calabuig el ressenya al Levante-EMV

"Divertida sorpresa". Així qualifica Mara Calabuig el nou llibre de Joan Molina, "La venjança d'en Bernat", que es va presentar aquest dilluns a Castelló i l'endemà a València. En la ressenya que hi publica al diari Levante-EMV, Calabuig apunta la "metamorfosi" que Molina ha aconseguit amb el clàssic de Pedro Muñoz Seca, "La venganza de don Mendo", traslladat al Regne de València del segle XIII, en valencià i amb uns personatges i ubicacions del tot nostrades.

"¿Cómo se ha operado la metamorfosis? Por obra y gracia (muchísima gracia) del estupendo actor Joan Molina, que en La venjança d'en Bernat ha llevado a cabo una libre adaptación del texto original de Muñoz Seca en nuestra lengua. Y le ha salido redonda."

Calabuig hi recorda també l'ampla trajectòria de l'autor/actor santjordienc Joan Molina, reconegut en els darrers anys com l'alcalde de L'Alqueria Blanca, però amb dècades de cinema, televisió i teatre a les seues esquenes. I ara, també, literatura. "La venjança d'en Bernat" és una comèdia teatral, escrita en vers, que parla de les passions, amors, odis i enganys d'un seguit de personatges medievals "que parece recuperar la extensa tradición del teatro satírico valenciano, con una potencia y colorido expresivo arrolladores", tal i com apunta Calabuig.

La ressenya sencera de Mara Calabuig al diari Levante-EMV es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada