dilluns, 15 d’abril del 2013

"Ara, Estellés", a les Jornades "Literatura, Territori i Educació"

Dos dels autors de l'obra, Òscar Coll i Pepa Àlvarez, presentaran el llibre en el tancament de les I Jornades "Literatura, Territori i Educació", que tindran lloc el 23 i 24 d'abril de 2013 a la ciutat de València i entorn. En concret, l'acte tindrà lloc a partir de les 18.30 hores del dimecres 24, a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. A més a més, junt la presentació del llibre hi haurà un recital de les cançons que acompanyen el llibre, a càrrec de Ximo Caffarena, junt Quim Sanç i Aïna Sanç.

Vicent Andrés Estellés és un dels protagonistes d'aquestes Jornades, donat per la commemoració d'enguany. Així doncs, a més de l'"Ara, Estellés", el programa compta amb taules rodones, conferències i el passi de la pel·lícula Cos mortal. A banda del de Burjassot, també s'hi dedicarà atenció a Salvador Espriu, celebrat igualment en aquest 2013.

Les I Jornades "Literatura, Territori i Educació" busquen aprofundir entre aquestes tres vèrtexs, especialment en com la literatura arrelada al territori pot comportar implicacions didàctiques. Es parlarà de l'Horta i l'Albufera o de la Barcelona literària, per exemple, i al marge de les activitats purament acadèmiques, el programa es completa amb música, teatre i visites a la natura. Està organitzat pel Grup d'Innovació de Geografies podeu clicar a la pàgina de les Jornades.
Literàries de la UV, amb la col·laboració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Centre Espriu d'Arenys, l'Any Espriu i la Revista Descobrir Catalunya. Per a més informació,

Ara, Estellés

El llibre "Ara, Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló" ha esdevingut una referència en l'estudi de l'obra i la persona del de Burjassot. Els seus autors i autores són Francesc Delcastillo, Carme Alonso i els esmentats Òscar Coll i Pepa Àlvarez, els quals han confeccionat una aproximació original i didàctica a un dels grans clàssics de les nostres lletres. 

L'obra s'acompanya d'un disc amb dotze cançons de Ximo Caffarena, en les quals les rimes estellesianes es troben amb ritmes tradicionals valencians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada