dijous, 25 d’abril del 2013

"La Tortosa dels retratistes" va ser el llibre destacat del Sant Jordi ebrenc

Després de l'èxit de "La vida tortosina", Quimo Panisello ha tornat a ser de nou un dels autors destacats del Sant Jordi ebrenc amb el seu nou llibre, "La Tortosa dels retratistes", un autèntic viatge en el temps per conèixer i recuperar l'obra dels fotògrafs de la ciutat durant el segle XX, i mitjançant els seus objectius, redescobrir i evocar com era el dia a dia de la societat tortosina d'aquella època, recent però cada cop més allunyada. 

Els diversos mitjans de comunicació de les Terres de l'Ebre s'han fet ressò i van destacar la presència de "La Tortosa dels retratistes" en el dia del llibre i la rosa. Va ser una de les obres més demandades, sobretot a la capital ebrenca. Allà hi va estar Panisello signant exemplars, a la parada que munta la llibreria Viladrich, com es pot veure a la imatge de La Marfanta. També La Vanguardia ha ressenyat el treball de Panisello com "una de les obres locals més venudes aquest Sant Jordi a les Terres de l'Ebre."

La presentació va omplir la sala d'actes de l'UNED

Quatre dies abans de Sant Jordi, el divendres 19, la sala d'actes de l'UNED de Tortosa, al cèntric carrer de Cervantes, va acollir la presentació oficial de "La Tortosa dels retratistes", un emotiu acte que va congregar prop del centenar d'assistents que van omplir el recinte. 

L'autor va fer cinc cèntims de la seua obra i de com s'ha anat desenvolupant el projecte al llarg dels darrers mesos, en línia amb l'article que hi va publicar a La Marfanta. Hi va estar acompanyat de Roc Salvadó, historiador, qui va exposar la importància de la fotografia i dels retratistes dins la societat del segle passat, i Miquel Àngel Pradilla, representant d'Onada Edicions. L'acte hi va tindre també el passi d'un vídeo on es recollien els testimonis de persones relacionades amb els antics fotògrafs tortosins, i una mostra de vídeos inèdits de Josep Maria Alavedra sobre la Tortosa dels anys 70.

Imatge: @EnricRoigMontag i @radiotortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada