dimarts, 24 de juny del 2014

Preparant novetats: "80 anys de futbol a Campredó" d'Emigdi Subirats


El futbol és molt més que les estrelles internacionals que es disputen les grans competicions. També són l'incomptable reguitzell d'equips i aficionats de cada setmana, defensen els seus colors en camps modestos escampats per tota la geografia. En la majoria dels nostres pobles i barris, l'equip de futbol és tota una institució que va més enllà de la simple pràctica esportiva: un punt de trobada per a diverses generacions, un autèntic símbol local.

Aquest ben bé podria ser el cas de la Unió Esportiva Campredó, l'equip d'aquest poble ebrenc del terme de Tortosa. Enguany hi són d'aniversari: es compleixen les vuit dècades de pràctica del futbol a la localitat. L'efemeride ha impulsat a recopilar la història del club (i els seus antecedents) en el nou llibre d'Emigdi Subirats, campredonenc i autor de biografies com la del ceramista Joan Panisello. 

De la mà de Subirats fem un recorregut per aquestos vuitanta anys de futbol modest i arrelat al territori. Coneixerem les persones que s'han implicat, des de jugadors i entrenadors a directius i àrbitres. Descobrirem les més curioses anècdotes, com ara nissagues on fins a quatre generacions han vestit la samarreta. I recuperarem algunes de les cròniques dels moments més decisius de l'equip de Campredó.

Sinopsi

La pràctica de l’esport rei a Campredó data de 1934. Deu anys després es va fundar el primer club de futbol que va competir en torneigs d’abast comarcal. A finals dels quaranta i dels cinquanta va comptar amb una plantilla de notable categoria esportiva. Va sorgir la figura de Josep M. Príncep, el jugador campredonenc amb una trajectòria més destacable. Als anys setanta va viure uns anys de notable activitat ja al camp de La Forja. A la darrera dècada del segle passat es va realitzar un molt bon treball amb el futbol base. Els dos ascensos en les darreres tres temporades situen la UE Campredó en un punt àlgid. Clàudia Gisbert, David Escandell, Martí Labòria o Augusto Prades són noms a tenir en compte quant al futbol local i ebrenc.

Emigdi Subirats i Sebastià. Campredó, 1967) és autor de quatre novel·les, tres llibres d’història i cinc biografies. Ha estat antòleg de poesia anglesa, dirigeix el programa radiofònic Lletres Ebrenques, i va ser comissari de l’any Cid i Mulet i de l’edició de la seua obra completa. Ha conreat poesia, teatre, narrativa curta i assaig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada