dissabte, 21 de juny del 2014

Marc Pallarès: "Hi ha qui voldrien moure el món amb les seues mans i, en canvi, allò que tenen a l’abast i que podrien modificar-ho és veuen incapaços de fer-ho"

El crític literari Josep Manuel San Abdón ha entrevistat l'autor de "Sí, podem?", novel·la guanyadora del Ciutat de Palma 2012, i que defineix com "una història sobre les contradiccions humanes, el xoc, de vegades inevitable, entre els ideals i la realitat, sobre el desig de canviar la societat i la impossibilitat de fer petits canvis en les nostres vides".

Per a Marc Pallarès, la inspiració es troba en el president americà Barack Obama i el seu reeixit eslògan Yes, we can, el qual Pallarès transforma d'afirmació a interrogació. Com exposa l'autor valencià, amb Obama "a moltes persones ens va despertar les ganes de lluitar per un món millor", però a la vegada, "volia posar sobre la taula la següent contradicció: dues persones amb uns ideals ferms i moltes ganes de canviar el món, resulta que són incapaços de canviar les seves vides, els hi costa prendre decisions valentes", un xoc que articula el desenvolupament de la novel·la.

Diria que ens planteja que de vegades aquesta esperança es refreda i, llavors, cal reformular-se certes coses. I que potser el primer que hem de fer és ordenar la nostra vida, atés que és la millor manera d’estimular i refermar les nostres ganes de canviar el món.

Podeu llegir la conversa sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada