dimarts, 3 de juny del 2014

Els mitjans parlen de "La dona sense ulls", el nou llibre de Rosa Font

L'estrena de la nova novel·la de Rosa Font ha tingut ressò als mitjans. Arran de la presentació de "La dona sense ulls" el passat dissabte a migdia a la Fira del Llibre de Palma, l'edició mallorquina del diari El Mundo va recollir les paraules de l'autora: "La novel·la naix de l'admiració; basant-me en la seua obra he recreat tot un món posant-me en la seua pell i he plasmat què sentia per arribar a crear tot aquell univers del quadre". Font es refereix a Ángeles Santos Torroella, pintora surrealista de principis del segle XX i al llenç més reeixit, "El món", a partir de les quals ha ficcionat la història guanyadora del Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

I per altra banda, la publicació també ha sonat a la terra de l'autora, les comarques gironines. D'aquesta manera, el Diari de Girona li dedica un article en el qual exposa la relació entre Ángeles Santos i la seua versió literària, Eugènia Duran. Com exposa l'escriptora de Sant Pere Pescador, "La dona sense ulls" es divideix en dues parts, la primera a l'Empordà i la Girona dels anys 20, "la part més novel·lada i amb menys relació amb la vida de la pintora", explica Font a la periodista Alba Carmona, i la segona a la Barcelona del 1992, quan l'artista evoca el seu passat.

Per a Rosa Font, "La dona sense ulls" també és una manera de visibilitzar aquestes pintores no tan reconegudes com haurien de ser. L'escriptora ha treballat vuit anys en aquest projecte, arran de descobrir el quadre "El món" per una exposició a Valladolid. Actualment, la pintura d'Ángeles Santos, coberta del llibre, s'exposa al Museu Renia Sofia de Madrid.

Podeu llegir la notícia sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada