dimecres, 4 de juny del 2014

"Àfrica" rep el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en modalitat de Teatre

La dramatúrgia de ciència-ficció de Joan Manuel Matoses ha obtingut el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, segons ha anunciat aquest migdia l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, organitzadora del guardó. "Àfrica" ha estat distinguida amb la modalitat de Teatre, guardó que se suma al Premi Ciutat de Sagunt de Teatre que va aconseguir a l'any 2012.

"Àfrica" ens situa en un futur postapocalíptic, un desert de neu i gel. Dos homes es troben fent camí en sentits oposats fins que un canal d'aigua els separa i els impedeix continuar. Mentre cerquen una solució, ens descobriran cóm ha canviat la raça humana en un entorn tant hostil, i que la supervivència d’uns implicarà, necessàriament, el sofriment d’altres. I un bon dia, sobre el canal, es precipitaran de sobte les decisions dels viatgers, la qual cosa marcarà les seues vides per sempre. 

L'autor, Joan Manuel Matoses (Gandia, 1975) és llicenciat en Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual i treballa com a professor de secundària a Eivissa, en tant que alterna la tasca docent amb el teatre com a col·laborador de la companyia JUJA. "Àfrica" és el seu tercer llibre publicat.

La modalitat de Teatre ha estat una de les sis que ha atorgat enguany l'AELC, juntament al Premi de Difusió de la Literatura Catalana, que ha recaigut en El Tempir d'Elx. Enguany, els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians han aplegat a la seua 24ena edició, i han comptat amb un jurat constituït per Núria Cadenes, Esperança Camps, Isidre Crespo, Rubén Luzón i Begonya Mezquita. El lliurament dels premis tindrà lloc aquest divendres a la nit a Alacant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada