divendres, 20 de juny del 2014

Tres novetats per a la col·lecció juvenil Maremàgnum

El projecte Onada Educació continua creixent, i ho fa mitjançant la seua col·lecció de referencia, Maremàgnum, la qual ha incorporat tres títols més en aquest final de primavera: “Un dia en la vida d’Ishak Butmic” de Jordi Tiñena, “El cas de les paraules inaudites” de Vicent Palatsí i “Cita a la Paret de Gel” de Margarida Aritzeta. Amb aquestes noves publicacions, la col·lecció aplega fins els vuit títols en poc més de mig any d’existència, la qual cosa palesa l’impuls d’Onada Edicions per una línia de lectures adreçades especialment a les aules amb propostes amenes, interessants per al docent i atractives per a l'alumnat, acompanyades d'una sèrie de materials didàctics.

"Un dia en la vida d'Ishak Butmic" s'enquadra en la sèrie Roja de Maremàgnum, destinada a segon cicle d'ESO i Batxillerat. És la traducció al valencià d'un clàssic de la literatura juvenil catalana contemporània, una dura història ambientada en el Sarajevo de la Guerra dels Balcans, escrita mentre hi tenia lloc aquell conflicte bèl·lic i guanyadora del Ciutat d'Alzira 1994. Dues dècades després, aquest llibre pren un altre significat per a la següent generació. Jordi Tiñena, barceloní resident a Tarragona, és filòleg. Ha publicat una desena de novel·les, guardonat amb premis com el Carlemany o l'esmentat Ciutat d'Alzira.

També des del Camp de Tarragona aplega "Cita a la Paret de Gel" de l'escriptora de Valls Margarida Aritzeta, autora amb més tres dècades de trajectòria i premiada amb el Sant Joan de Narrativa o el Víctor Català. En aquest nou llibre parteix d'una situació excepcional: una nevada que sembla no tindre fi, la qual cosa alterarà la vida quotidiana dels habitants d'un poble. L'obra forma part de la sèrie Taronja , dirigida al primer cicle de Secundària.

Finalment, la tercera novetat és una altre Maremàgnum Taronja. Amb "El cas de les paraules inaudites" el castellonenc Vicent Palatsí retorna a la literatura infantil i juvenil. I ho fa amb una original proposta: un conjunt de relats, contes, notícies o fins i tot correus electrònics (un fum de casos, en definitiva) en els quals, d'amagat, hi apareixeran algunes de les paraules més curioses i desconegudes del diccionari. O fins i tot d'altres que hi podrien estar en un futur, com la donacicleta de la coberta, il·lustrada per Aitana Carrasco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada