dimarts, 10 de juny del 2014

Preparant novetats: "La cuina de la Tinença de Benifassà"


El nou llibre de la col·lecció gastronòmica La Teca ens porta en aquesta ocasió fins a la Tinença de Benifassà, una comarca amb una forta personalitat pròpia a l'extrem nord valencià. L'autora del receptari, Luisa Viñas, ha recorregut els set pobles que conformen aquest territori, la Setena, per tal de recuperar el patrimoni culinari i històric de la Tinença, com l'arròs de pastor que il·lustra la coberta.

L'obra es presentarà en primer lloc al Boixar, aquest dissabte 14 de juny a les 16.30, en el marc de les festes del poble.

Sinopsi

La Tinença de Benifassà és un territori que no deixa indiferent les persones que el visiten. El seu enclavament geogràfic, a l’extrem sud del massís dels Ports, ja en terres valencianes, el fa una zona única, quasi verge, impermeable al desarrollisme de les darreres dècades. Modelada per la mà de l’home des de temps immemorials, els set pobles que en formen part (el Ballestar, la Pobla de Benifassà, Bel, Castell de Cabres, Coratxà, el Boixar i Fredes) són testimonis privilegiats d’una existència farcida de dificultats.

A "La cuina de la Tinença de Benifassà", el lector hi trobarà, d’una banda, una presentació sumària del patrimoni natural i artístic d’aquesta subcomarca nord-valenciana. I de l’altra, de la mà de l’autora, Luisa Viñas, un itinerari gastronòmic pels diversos pobles. Gaudirem d’una cuina austera, que descansava en els productes de la terra, i s’adaptava a la duresa del treball i a l’alegria de la festa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada