divendres, 19 de setembre de 2014

"La maleta de Libori" ofereix activitats escolars per a Primària sobre el nostre passat històric

Amb el començament del nou curs, La maleta de Libori, el projecte educatiu de la forcallana Mònica Segura, es posa en marxa i obre la possibilitat de dur el nostre passat romà als centres escolars, especialment de les comarques castellonenques, per tal d'incloure el conte El meravellós viatge de Libori a l’hora de programar les lectures de l’any, així com els materials i les activitats a treballar en les distintes matèries.

La història està ambientada en el jaciment arqueològic de La moleta dels Frares – situat dins del terme municipal de Forcall, a la comarca dels Ports – on va existir una ciutat romana anomenada Lesera. Aquest és l’únic nucli urbà d’època romana trobat en la nostra província i, per això i per altres raons, ha sigut considerat un dels jaciments arqueològics més importants de les nostres terres.

El llibre ja ha sigut treballat en els centres escolars de la comarca dels Ports al llarg del passat curs escolar, emmarcat dintre de distintes matèries, i s’ha posat en pràctica el seu programa educatiu associat, enfocat als alumnes a partir de segon cicle de primària. Aquest pretén introduir als xiquets i xiquetes en el món romà a través d’un exemple pròxim al seu entorn i que forma part important del nostre patrimoni provincial, tant històric com cultural, que és fonamental conéixer.

Junt amb aquests objectius, a partir dels quals es poden treballar diferents temes, es potencien valors de protecció, valoració i identificació cap al patrimoni heretat, amb la idea que l’educació en el patrimoni és el primer pas per garantir la seua present i futura conservació.

Per a més informació, es pot consultar la web de La Maleta de Libori, i a l''apartat "Activitats escolars" hi ha una breu explicació sobre les activitats que a oferir, que es poden ampliar contactant al correu: lamaletadeliborio@gmail.com, o bé al compte de twitter @maletadeliborio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada