dimarts, 16 de setembre del 2014

Morvedre.info entrevista Josep Manel Vidal, autor de "La fràgil arquitectura dels teus gestos"

Des de fa alguns mesos, Júlia Rosa entrevista als noms propis de les lletres valencianes per al diari digital Morvedre.info, i aquesta setmana ha estat l'ocasió de conversar amb Josep Manel Vidal, poeta de l'Alcúdia de Crespins i autor de "La fràgil arquitectura dels teus gestos", darrer guanyador del Vila de Puçol en aquesta modalitat.

Tot sent la seua segona obra publicada, a l'inici entrevistadora i entrevistat l'han comparada amb l'anterior. Per a l'autor, que refusa el terme maduresa, la diferència es troba en "un clar fil argumental" i "la (meua) veu tinga ací una personalitat més marcada, més pròpia".

Pel que fa a la temàtica, l'amor continua dirigint les composicions, però amb que ara predomina la vessant amarga, el desamor, acompanyada de l'altre extrem, la mort, el "parell de tòpics amb molta tradició en la nostra literatura", assenyala Júlia Rosa.  Per a Vidal, "l'amor és un organisme viu, sense control (…) t'infanta i et mata".

La vida és un cicle, constant. Un joc d’oratges i estacions. Tot pateix un desplaçament inevitable. No podem romandre mai en el mateix lloc. Les certeses esdevenen dubtes. Tot esperona per començar a fer camí. Estimar et fa viure. I viure és mantenir-se sempre en la perplexitat absoluta, en la recerca. Volem evidències de cada cosa que sentim i experiment. La immobilitat és la mort.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada