dimarts, 30 de setembre del 2014

L'escriptor Ricard Garcia López ressenya la proesa poètica de "La fràgil arquitectura dels teus gestos"

"Un llibre de preguntes obertes sobre alguns dels aspectes menys amables del viure". Així ha definit l'escriptor i professor Ricard Garcia López el darrer poemari de Josep Manel Vidal "La fràgil arquitectura dels teus gestos", premi Vila de Puçol 2013 amb una sèrie de proses poètiques que giran al voltant dels sentiments que giren al voltant de l'amor. 

En una ressenya publicada al seu blog, Ricard Garcia apunta la capacitat de l'autor de l'Alcúdia per observar del que passa al seu voltant i abocar-se a les profunditats de l'ésser humà, de "les emocions que vivim portes endins". A més a més, destaca el to i l'estil emprat pel poeta, qui defuig el "sentimentalisme tou" que pot comportar unes composicions de temàtica amorosa i, per contra, dóna "imatges d’una claredat i concisió que no necessiten cap mena d’aclariment".

Per tant no és gens estrany que l’autor de La fràgil arquitectura dels teus gestos no només descrigui el que sent amb belles i suggeridores imatges, com quan per referir-se al pas tediós de les hores dominicals evoca una roda de cavallets que gira i fa pujar i baixar les hores amb una certa parsimònia; sinó que a més es fa –i ens fa- un munt de preguntes i de reflexions sobre el dolor de viure, la mudança dels sentiments i el pas del temps -la vida en trànsit diu el poeta-, la fragilitat de l’home, i, fins i tot, la mort en forma d’orfandat, és a dir, la mort vista des de l’òptica d’aquell que queda sol sense remei.

Podeu llegir la ressenya sencera de Ricard García López tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada