dijous, 13 d’octubre del 2016

"Una visió artesanal de la vida, la cultura i la literatura". La revista Serra d'Or parla de "Xarxa prima" d'Amàlia Roig

"Lluny dels grans nuclis urbans, l’obra proposa una visió artesanal de la vida, la cultura i la literatura. Es tracta de posar en relleu els múltiples oficis i dedicacions de les persones. Amb això, Amàlia Roig tracta un tema tan interessant com el del plaer ètic de fer bé el propi ofici i compartir-lo amb els altres. D’aquesta manera, per les seves pàgines desfilen «una apicultora, una vinatera, un poeta, una grangera, un pescador, la mateixa escriptora...».

Així veu "Xarxa prima" el crític Vicenç Llorca, qui ha dedicat una ressenya a la novel·la d'Amàlia Roig publicada a la revista Serra d'Or. Centrada en les trobades entre la protagonista, l'escriptora i periodista Anna Miralles, i un conjunt de productors i artesans del territori de cruïlla entre València, Catalunya i Aragó, el llibre de l'escriptora vinarossenca destaca per l'original estructura narrativa que alterna la ficció literària amb la crònica. "La frase clara, juntament amb la cura en la reproducció de trets de la parla de la zona, converteix en una delícia la lectura d’aquest llibre positiu, optimista, honest amb ell mateix i en què els artesans, les persones de carn i ossos que li donen sentit, apareixen com els grans resistents en una època abocada a la confusió i al caos consumista", hi assenyala Llorca.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant sobre la imatge. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada