dilluns, 31 d’octubre del 2016

Preparant novetats: "La maleta de l'avi" de Juan Hernaz i Fátima Fernández


"La maleta de l'avi" és el títol de l'àlbum guanyador del III Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló. Els asturians Juan Hernaz i Fátima Fernández ens porten la història de Marianna, una xiqueta que veu com l'avi ha canviat molt, atès que la seua memòria és un canvi de mar, una onada, un vaixell que no sap on va. "La maleta de l'avi" és un relat punyent, tendre i carregat de fantasia que aborda un situació ben present en les famílies: les malalties com l'Alzheimer que afecten els majors. El conte esclata en colors amb unes evocadores i impressionants il·lustracions d'Hernaz, farcides de metàfores marineres. L'obra compta amb una doble versió: valencià/anglès i castellà/anglès ("La maleta del abuelo").

Juan Hernaz (Gijón, 1975)és il·lustrador i dissenyador gràfic, col·labora amb clients nacionals i internacionals creant imatges per a l’àmbit editorial, publicitari i teatral. La seua tasca ha estat reconeguda amb diversos premis dins i fora del país. Imparteix cursos, xarrades i tallers, i és professor universitari de dibuix artístic a ESNE Asturias.

Fátima Fernández (Puerto de Vega, 1972) és llicenciada en Belles Arts a la Universidad de Castilla-La Mancha i és professora d’Educació Secundària i Batxillerat. Especialitzada en literatura infantil, ha participat en més d’una vintena d’antologies i ha rebut nombrosos premis i reconeixements nacionals i internacionals. La seua obra ha estat traduïda a deu idiomes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada