dimecres, 9 de novembre del 2016

Els diaris recullen l'acte de lliurament dels Premis Ciutat de Benicarló

El passat divendres, Benicarló es va vestir de gala per a la celebració dels seus Premis Literaris. L'Auditori Pedro Mercader va acollir l'acte de lliurament dels guardons als treballs guanyadors d'aquesta primera edició (tercera per a l'àlbum il·lustrat): Juan Hernaz i Fátima Fernández per "La maleta del abuelo", Joan Borja i Sanz per "Sobre l'alquímia de la vida" i Joan Garí per "L'única passió noble". L'esdeveniment va estar conduit per la periodista Reis Juan i per l'actor Francesc Anyó, qui presentaven i entrevistaven els protagonistes amb unes intervencions farcides de sentit de l'humor i reivindicació cultural, mentre que l'apartat música va còrrec per compte de Free Jazz Boleros.

L'esdeveniment que culminava els Premis Literaris Ciutat de Benicarló va ser tot un éxit, i va comptar amb un ample ressò als mitjans de comunicació. El diari Levante-EMV exposava la presència de personalitats del món cultural, social i polític i s'hi va fixar en l'escenografia literària, imitació d'una llibreria que va sorprendre tothom. També en va fer referència al posterior Sopar Literari que va tindre lloc al Magatzem de la Mar, amb un menú de proximitat confeccionat per l'alumnat del Centre de Formació Professional de la ciutat.

La Veu del País Valencià, per la seua banda, recollia les paraules de l'alcaldessa benicarlanda, Xaro Miralles, en afirmar que els premis “no es limiten en un premi anual sinó que són un aparador cultural per a entendre el nostre territori com una creació que pose en valor la memòria, la gastronomia, la ciència i la il·lustració”. Territori de creació, és, precisament, la marca que ha emprat la setmana d'activitats lligades als premis que s'han desenvolupat en aquests dies. Mentrestant, el Mediterráneo hi afegia, en la peça titulada "Lletres d'etiqueta", que els Premis són "el projecte cultural més ambiciós del municipi".

En l'article "Benicarló fa el seu cim", Joan Garí, guanyador del I Premi de Narrativa Memorialística, escrivia a l'edició valenciana d'El País al voltant de l'acte i de les tres obres reconegudes, per concloure que "Benicarló ha fet el seu paper (i molt bé). Ara, si els lectors, cas que en queden, volen fer el seu, jo satisfet. I ací pau i després glòria".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada