dimarts, 1 de novembre del 2016

El més consultat a Onadaedicions.com durant octubre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de octubre.

FICCIÓ

1. Després del silenci. Enric Lluch és un dels grans clàssics actuals de la literatura infantil i juvenil valenciana, però en aquesta obra canvia de registre i mostra la seua solvència també amb la novel·la, amb la qual va guanyar el Premi Ciutat de Sagunt. Després de passar de Narratives a la col·lecció Maremàgnum com a lectura prescriptiva per a educació secundària i batxillerat, s'ha mantingut l'interès del públic, com prova el fet que aquestes setmanes estiga arribant a les llibreries la tercera edició.

2. Quan truquen de matinada. Aquest títol guarda un bon grapat de semblances amb l'anterior: també guanyador del Ciutat de Sagunt, un certamen que s'ha manifestat un veritable revulsiu de la nova novel·la valenciana, i s'ha editat en Narratives i en Maremàgnum, sumant-hi fins a tres edicions. Tot i que ja suma més de dos anys en les llibreries, és un llibre ben actiu: el seu autor, Salvador Vendrell, el presentarà el pròxim 9 de desembre a la ciutat d'Algemesí.

3. Sobre el caballito de madera. Les aventures de viatges d'Andrea Aguilar-Calderón són entretingudes, divertides i útils per als amants de veure el món. I aquest estil ben personal de narrar les seues pròpies peripècies la va portar a guanyar el Premi Internacional de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim amb aquest llibre, el títol del qual és el que empra l'autora per a la seua pàgina web i els seus canals a les xarxes socials.

4. Per Carnaval, farina i cóc amb sal! La col·lecció de El Montsià de Bàrbara i Jaume és tot un èxit al sud català. La seua creadora, Núria Ibáñez, ens porta aquest mes una nova aventura dels dos xiquets que descobreixen la comarca poble a poble, i ara hi toca la vila de Godall, coneguda per la festa de Carnaval que s'hi celebra. El sisè volum de la sèrie compta amb les fotografies d'Alfred Blanch i les il·lustracions de Míriam Cid i Marina Rascón.

5. Cita a la Paret de Gel. Sembla que la Paret de Gel continua ben forta i robusta com quan es va llançar aquesta novel·la juvenil de Margarida Aritzeta, allà per la primavera de fa dos anys. L'autora de Valls ha creat un relat d'aventures tan entretingut com intens i intrigant, que enganxa el lector. No sobta, doncs, que la Generalitat de Catalunya haja inclòs el llibre aquest curs al programa "Gust per la Lectura".

NO FICCIÓ

1. Les muixerangues valencianes. Aquest títol és una de les grans apostes per a la tardor literària i el públic ha acollit de bon grat aquest recorregut per la tradició i la modernitat de les torres humanes valencianes que ens proposa Joan Bofarull, el qual s'ha presentat diversos punts de la nostra geografia i ha gaudit d'un ample ressò mediàtic. Un treball didàctic i divulgatiu, obert a tots els lectors i profusament il·lustrat, que descobreix aquest element de la cultura festiva.

2. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Des del mes passat, les llibreries de tot el país compten amb la segona edició d'aquest prestigiós receptari de la Fundació Alícia i un conjunt de pastissers i restauradors catalans. Guanyador del Premi Gourmand, el títol ha esdevingut la referència pel que fa a la recuperació i aplicació d'aquest ingredient ben nostrat i saludable: la garrofa.

3. Alrededor del mar. Ben aviat farà tres anys que Agustín Fábrega va publicar aquest volum, en el qual l'autor, expert en temes mariners, disposa el seu bagatge vital en una sèrie de qüestions: el litoral del Maestrat, les Columbretes, algunes tradicions i expressions marineres, el llegat dels bóters. Una obra que evoca l'estreta relació de vinarossencs, benicarlandos, peniscolans i cossebrers amb la Mediterrània.

4. La cuina de Traiguera. És possible explicar qué és un poble d'una manera més deliciosa? L'escriptor Vicent Sanz i el cuiner Rafael Gauxachs, de la Casa dels Capellans, van posar dins l'olla els costums, tradicions, festes del seu poble, Traiguera, per donar llum a un receptari que posa sabor a la història i la gent d'aquesta vila del Maestrat.

5. Antologia de Joan Fuster. Per formar part de la col·lecció Imprescindibles, cal complir, almenys, amb el seu propi nom. I en Fuster ho era, d'imprescindible. Ho era i ho és, com demostra el professor Vicent Terol amb aquest recull divers dels textos de l'intel·lectual de Sueca. Alguns ben coneguts i altres menys explorats, la tria esdevé una bona d'entrada al pensament fusterià, i alhora, reivindica la seua vigència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada