dimarts, 29 de novembre del 2016

"Una conversa lliure i espontània sobre la vida". Salvador Vendrell parla de "Sobre l'alquímia de la vida"

Del diàleg entre el divulgador Joan Borja Sanz i el genetista Xavier Vendrell, amb les colorides pinzellades de l'escriptor Víctor Labrado va sorgir "Sobre l'alquímia de la vida", el llibre guanyador del I Premi Internacional de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló. I és aquesta obra és tan senzilla com seure front a front a una persona que sap preguntar i a una altra que sap respondre. Per això aquest llibre no fa sinó que augmentar la curiositat per allò que Vendrell, el científic suecà, ens mostra: la biologia, la genètica, la recerca, l'ètica... la vida.

Qui s'ha fixat en aquest títol ha estat l'escriptor Salvador Vendrell, qui li ha dedicat una columna al diari Levante-EMV. El defineix com un llibre "interessant i entretingut", amb una "conversa lliure i espontània sobre la vida", però que lluny de les encotillades ponències, se'ns presenta com una xerrada col·loquial entre tres persones en un lloc còmode, que també fan sentir còmode al lector, el quart component de la taula.

En definitiva, estareu davant un llibre que us permetrà assistir a una bona conversa sobre un fum de temes que segur que us interessen: la trajectòria d’un científic, els compromisos ètics de la investigació genètica i la manipulació dels embrions, les tècniques més modernes de fecundació in vitro, la possibilitat d’elegir el sexe dels fills, la importància del llenguatge en la difusió i conceptualització del coneixement... I, sobretot, entendreu per què, quan éreu més joves i atrevits, Fuster us deia que el més important era la Biologia.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada