dimecres, 14 de març del 2018

Es va presentar "Vestigis de foc", la segona novel·la de la trilogia sobre les Falles de Pedro Manchón


Amb la ciutat de Benicarló fent flaire a pólvora, Pedro Manchón va presentar "Vestigis de foc", el segon volum de la nissaga literària "Encesa en flama", la qual literaturitza, en forma de novel·la, la festa de les falles a partir de les vivències de tres generacions de personatges en un poble fictici, Beniana. Amb l'excusa de la festa, Manchón aborda la natura humana: els amors, les enveges i revenges, les amistat, la solidaritat, la repressió... mentre ens passeja per tot el segle XX.

L'acte va omplir de gom a gom el saló d'actes de la Fundació Caixa Benicarló, i va comptar amb la intervenció de David Maura, l'il·lustrador d'aquest volum, el qual uneix els seus dibuixos als dissenyats per Fernando Foix per l'anterior "Trons d'avís".

Alícia Coscollano, per al diari digital La Calamanda, també ha dedicat una notícia al llibre i a la presentació, tot destacant aquesta "nova incursió en l’univers faller de Beniana, poble faller on les relacions interpersonals i entre famílies falleres ens aboquen a un argument molt vinculat a aquest aspecte de tradició cultural del poble valencià".

Imatge: La Calamanda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada