dimecres, 21 de març del 2018

"Una fita importantíssima per a la normalitat lingüística i cultural d'Alacant". Lliris Picó es fa ressò de l'estrena de l'obra completa de Lluís Alpera

La poesia valenciana d'arrel alacantina està de celebració. En només un parell de setmanes, dos grans noms de les lletres meridionals han presentat les seues obres completes: Emili Rodríguez-Bernabeu i Lluís Alpera, aquest darrere amb "Ulisses i la Mar dels Sargassos", un volum de luxe que estrena la sèrie maior de la col·lecció Poesia.

Sobre aquesta feliç coincidència, aquesta "sincronia poètica" ha parlat l'escriptora Lliris Picó en la seua columna al Diari La Veu, qui d'entrada ha destacat la gran rebuda que han tingut les dues obres poètiques, per a tot seguit contraposar dos estils literaris complementaris, que al remat "han bastit una obra sòlida, contundent i d’una qualitat innegable. És per això que la perseverança, l’esforç i la tenacitat de dos poetes que han construït el seu treball en uns anys en què el panorama social i literari no sempre els ha estat favorable feia necessària la publicació del conjunt total dels seus versos".

Picó també s'ha fixat en la "publicació impecable" d'aquests poemaris "d'una magnitud titànica", i ha ressenyat que "la presentació de les seues obres completes suposa una fita importantíssima per a la normalitat lingüística i cultural de la nostra ciutat. Les mateixes sales institucionals on s’han dut a terme les dues presentacions són una bona prova de la necessitat de desterrar el mite d’aquell Alacant que dóna l’esquena a la seua llengua i a la seua cultura".

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada