divendres, 9 de març del 2018

"He escrit sobre una societat plena de fortaleses". El Diari de Tarragona entrevista Maria Lluïsa Amorós

La primavera literària reusenca arriba amb una nova novel·la de Maria Lluïsa Amorós. "La casa de Rose Warren" es presenta el pròxim dissabte a la Biblioteca Xavier Amorós, i amb motiu de l'esdeveniment, la periodista Cristina Valls ha entrevistat l'autora al Diari de Tarragona.

"La casa de Rose Warren" és una història coral, que segueix a diversos personatges des dels moments previs a la Guerra Civil espanyola i acompanya les seues vicissituds pel conflicte i la postguerra, unida a l'esclat de la Segona Guerra Mundial. Un repte literari per al qual Amorós ha dedicat un bon esforç a la documentació per oferir una novel·la rigorosa, però que no perd de vista la bona escriptura amb un potent i captivador drama patit per personatges inoblidables.

En la conversa amb Cristina Valls, Maria Lluïsa Amorós presenta la protagonista, l'Aurora, a través de la qual coneixem el Reus dels anys 20. "El personatge també patirà el canvi estètic del seu Reus amb l’arribada dels bombardejos i la construcció dels refugis", hi assenyala. Tot i l'ambientació històrica, l'escriptora hi aclareix que són personatges ficticis, encara que "els fets són verídics".

He escrit sobre una societat plena de fortaleses, que acaba per acostumar-se a la guerra, on s’intueix sobretot esperança. L’amor i l’amistat són claus a la vida dels personatges. De fet, el fill d’Aurora, Joan, esdevindrà un dels protagonistes més importants, ja que viurà dues guerres. Esclatarà la segona Guerra Mundial. Viurem amb ell l’exili fins al camp d’Argelers, el pas de la infantesa a l’adolescència, la descoberta del poble anglès de Hook, l’amor i l’amistat del seu company Arthur.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada