dissabte, 24 de març del 2018

Mor el novel·lista i professor Jordi Tiñena


El professor, lingüista i escriptor Jordi Tiñena ha mort aquest divendres 23 de març a la ciutat de Tarragona, als 62 anys a causa d'una malaltia. Nascut a Barcelona l'any 1955, es va traslladar a la capital tarragonina en la infantesa, on hi va residir la major part de la seua vida. Es va llicenciar en Filologia Hispànica i Filologia Catalana, i va exercir docència a l'Institut Campclar de Tarragona.

En el camp literari, Tiñena ha estat una de les veus narratives més potents de l'escena del Camp de Tarragona en les darreres dècades. Va publicar per primer cop al 1994 i eixe mateix any rep el Premi Ciutat d'Alzira per "Un dia en la vida d'Ishak Butmic", una novel·la antibel·licista que va ser reeditada vint anys més tard dins de la col·lecció Maremàgnum. La seua carrera literària, activa fins l'últim moment, també inclou l'adaptació de clàssics medievals. A més, va ser un prolífic articulista de premsa.

Des d'Onada Edicions volem transmetre la nostra condolença als familiars i amics d'una persona compromesa amb la cultura i la llengua.

Fotografia: Viquipèdia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada