dijous, 12 d’abril del 2018

"Les pedres centenàries i la indústria siderúrgica". Manel Alonso parla del poemari col·lectiu "Entre la pedra i el ferro"

Amb "Entre la pedra i el ferro", la ciutat de Sagunt esdevé protagonista poètica dels versos d'una seixantena d'escriptors i escriptores. La iniciativa parteix dins de les activitats per a que l'emblemàtica Morvedre siga Patrimoni de la Humanitat de la Unesco gràcies a la seua llarga i intensa història, la de les pedres dels íbers i romans, i la del ferro de les indústries del Port.

Aquest caràcter dual l'ha detectat Manel Alonso en la ressenya que li dedica a aquest llibre, coordinat per Vicent Penya i Antoni Gómez. Hi apunta que és una obra diversa tant pel que fa a la llengua, alternant valencià i castellà, com pel que respecta a les generacions, des de ja clàssics de les nostres lletres fins escriptors de la darrera fornada, i a les procedències, si bé, és clar, hi ha un protagonisme dels poetes del Camp de Morvedre. 

A nivell creatiu, és una mostra sòlida, sense daltabaixos de qualitat, en la qual abunda el realisme intimista i on bona part dels autors han convocat la memòria per a fer un homenatge al pretèrit que va fer possible aquest present. 

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada