diumenge, 22 d’abril del 2018

Puçol viu la presentació de les obres guanyadores del seu premi literari

Els llibres guanyadors dels darrers Premis Vila de Puçol es van presentar al seu públic aquest divendres 20 d'abril. Com ja és habitual, la Casa de Cultura puçolenca va acollir aquest esdeveniment que tanca el cicle anual del certamen: després de proclamar el poemari "Bugada" de Montse Assens i la novel·la "Germània" de Pau Berenguer com les preferides del jurat a la passada tardor, ara va ser el moment de veure les obres fetes llibre.

Ambdòs protagonistes van intervindre. El professor d'història valencià Pau Berenguer va explicar com havia composat aquesta narrativa que adopta el punt de vista d'un jove soldat alemany en el front soviètic, durant la II Guerra Mundial, on el fanatisme s'impregna amb els desastres d'una guerra cada cop més perduda per al seu bàndol. "Els personatges de la novel·la no barallen per un món més just, sinó pels seus ideals (…) lluitaran per a sobreviure com ho hauria fet qualsevol de nosaltres", hi apuntà.

Mentre, la catalana Montse Assens feia cinc cèntims de "Bugada", un recopilatori poètic amb un ordre ben determinat, de manera que es destaca els dos últims versos, a mode de records i inflexions de la poetessa, "que són allò que enfortixen esta relació", hi assenyalà. La lectura poètica dels versos va comptar amb una convidada d'excepció: la cantant Núria Feliu.

Finalment, la música del cantautor Ona Nua posava la cirereta a una trobada cultural i estimulant que referma el caràcter literari de la vila de Puçol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada