dimarts, 10 d’abril del 2018

"Una obra coral que recopila les nostres dites". La Calamanda parla de "El rebost de la llengua"

"Una festa". D'aquesta manera encaren els impulsors de "El rebost de la llengua" l'estrena d'aquest peculiar llibre, programada per al pròxim divendres 20 d'abril a Alcanar. El diari digital La Calamanda se'n fa ressò d'una "obra coral que recopila les nostres dites", i en la qual participen fins seixanta escriptors i escriptores, coordinats per Joan-Josep Sancho.

Precisament la gènesi d'aquest llibre s'inicia amb aquest mestre canareu, col·leccionista de dites i frases fetes pròpies de les nostres comarques. "Les he anat apuntat any rere any, qualsevol dita o frase ha estat anotada a la llibreta, i he recopilat fins a 1500", declara a La Calamanda. A partir d'aquest ingent material, Sancho va sol·licitar a 59 persones (ell és el seixantè escriptor) que redactaren un breu text al voltant d'una dita. "Es tractava de crear un text literari per tal de contextualitzar la dita (...) és un treball coral, com una exposició de la qual jo he estat el comissari".

I a la part escrita se li sumarà la part visual. De les 60 expressions, 30 s'acompanyen d'una fotografia que capta la metàfora de la dita. Són imatges amb una forta càrrega visual realitzades pel fotògraf Àlex Espuny, totes en format de bodegons, "que reflecteixen el seu estat d’ànim actual, tant a nivell ideològic i polític, com a nivell personal", hi apunta Espuny.

Per conèixer més sobre aquest particular llibre lingüístic, literari i fotogràfic, podeu llegir l'article de La Calamanda tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada