dimecres, 25 d’abril del 2018

"Un conte infantil per explicar la festivitat valenciana". Culturplaza parla de l'àlbum "Llibret de falla"

El digital de cultura valencià Culturplaza s'ha fet ressò del llançament de "Llibret de falla", l'àlbum infantil il·lustrat escrit per Clara Berenguer i il·lustrat per Cecilia Plaza que aborda el món de la festa fallera.

Berenguer i Plaza lliguen un simpàtic relat a partir de les trobades de dos pardals, un que odia el soroll i el rebombori de les falles, i un altre que el vol ensenyar tot allò que amaga la festa: la companyonia, la tradició, els casals, les emocions... Com apunta l'escriptora, volien "contribuir amb una historia sobre falles des d’aquest registre, perquè no hi havia cap llibre de literatura infantil que tractés aquesta temàtica" sense caure en els tòpics turístics. 

Pel que fa als colorits dibuixos de Cecilia, una il·lustradora d'un estil ja reconegut a València, "ha intentat reflectir elements tradicionals de la festa per incorporar-los al conte", exposa Clara Berenguer, qui també destaca que s'ha tractat l'origen popular de la festa i la part artística dels mestres fallers.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada