dilluns, 26 de setembre del 2011

"Ara, Estellés" es presenta a Benicarló

Passat divendres al vespre, l'IES Joan Coromines de Benicarló va acollir la presentació de l'obra "Ara, Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló". Es tracta d'un conjunt de textos al voltant de la figura i l'obra de Vicent Andrés Estellés. Textos que apleguen des d'una biografia fins a la seua relació amb la música, així com les ponències de les Jornades Estellesianes o una selecció de poemes del de Burjassot per a treballar en ambients docents. Tot acompanyat d'un CD amb dotze cançons composades per Ximo Caffarena, qui ha combinat les rimes estellesianes amb els ritmes tradicionals valencians.

L'acte es va obrir amb la intervenció dels quatre autors: Francesc Delcastillo, Pepa Àlvarez, Òscar Coll i Carme Alonso, els quals van parlar sobre la rellevància d'un poeta com Estellés o l'originalitat del llibre-CD que es presentava. També hi van participar l'editor d'Onada Miquel Àngel Pradilla i l'alcalde de la ciutat, Marcelino Domingo.

Tot seguit, Ximo Caffarena, acompanyat del seu fill, Quim Sanz, van interpretar algunes de les cançons incloses en el disc, en un recorregut didàctic per les diferents vessants de la música nostrada.

Reacció a la Xarxa

Ja aquest mateix cap de setmana, a Internet s'ha fet ressó de l'acte, com en el bloc de la Plataforma Benicarló en Valencià, que va destacar que "els parlaments dels autors van ser magnífics, i la música de Ximo Caffarena preciosa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada