dijous, 8 de setembre del 2011

Joan Iniesta, autor de "Pinta, retalla i juga!", a La Marfanta

El jove artesà tortosí i el seu taller d'imatgeria "Calaix de Sastre" han estat notícia a La Marfanta, un dels blocs d'informació més dinàmics de les Terres de l'Ebre. En l'article, signat per Gustau Moreno, vegem el Joan Iniesta al seu nou local del carrer de la Rosa, "al cor del nucli antic de Tortosa".

Iniesta i Calaix de Sastre, a més a més, amb motiu de les passades Festes de la Cinta, va dur a terme una mostra d'imatgeria popular, en la qual es podia veure en els projectes en els quals hi treballa. Gegants, nanos i altres mostres de tradició festiva ebrenca ornamenten les prestatgeries del local.

En el seu taller, Iniesta construeix, repara, restaura i dissenya tot tipus d'elements destinats a la festa o la faràndula: dracs, gegants, nanos, capgrossos, màscares, titelles i atrezzos. També pessebres i elements de les cavalcades.

Ací també es poden trobar els dos volums de la col·lecció "Pinta, retalla i juga!", dedicats figuretes per colorejar i muntar del Seguici de Tortosa amb tots els personatges tradicionals de la capital de les Terres de l'Ebre; uns llibrets perfectes per a que els més menuts aprenguen - i gaudisquen - amb els elements fantàstics i festius de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada