dimecres, 21 de setembre del 2011

Joan Iniesta i la imatgeria popular, al Diari de Tarragona

El jove artista de Tortosa ha estat notícia al Diari de Tarragona amb motiu de la inauguració de Calaix de Sastre, el taller de imatgeria popular que Joan Iniesta ha obert al cèntric carrer de la Rosa de la capital de les Terres de l'Ebre.

En l'article, signat per V. Maigí, ens presenta la feina en la qual hi treballa Iniesta en aquest espai, com ara gegants, nanos o dracs, on els repara o els concep de bell nou. També exposa el seu projecte al voltant de les figures que composen el Seguici de Tortosa.

Precisament, aquestos elements de la cultura popular tortosina han encetat la col·lecció de llibres-manualitats "Pinta, retalla i juga!", que edita Onada amb els dibuixos i models dissenyats pel Joan Iniesta. En aquest sentit, el tortosí ja assenyala els nous volums d'aquesta iniciativa que pretén acostar la imatgeria popular dels nostres pobles als més menuts: "en aquestes publicacions s’hi podran trobar els seguicis d’Amposta i d’Ulldecona, i la intenció és anar ampliant el terreny fins a fer seguicis de més llocs de parla catalana". La presentació dels dos nous llibres es preveu per a la Fira del Món Geganter, que se celebrarà a Ulldecona el proper mes d'octubre.

Per llegir l'article sencer i conèixer una mica més en Joan Iniesta i Calaix de Sastre es pot fer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada