dilluns, 5 de setembre del 2011

La II Festa Estellés ha recorregut la nostra geografia aquest cap de setmana

La II Festa Estellés va celebrar al llarg del cap de setmana els seus primers homenatges a l'autor del "Llibre de les meravelles". Un dels actes centrals va tindre lloc a la ciutat natal d'Estellés, Burjassot, on el col·lectiu Ca Bassot va organitzar un sopar acompanyat de poesia i de música amb Miquel Gil. Altres indrets com Barcelona, Bétera, Alginet, Cullera, Xàtiva o Manuel també van viure de primera mà les composicions estellesianes.

A més a més, ahir 4 de setembre, en el que Estellés haguera complit els 87 anys, la Xarxa va bullir amb referències a l'obra i a la figura del poeta. Nombrosos blocaires van postejar les rimes més conegudes del burjassotí, com "Els amants" o "Coral romput". És el cas del complet article d'Ingrid Lafita al bloc "Ordenadament caòtica", la qual va més enllà i aprofundeix en les arrels estellesianes.
Al Twitter, el hashtag #FestaEstelles11 va repetir-se en centenars de piulades, entre d'elles, dels Obrint Pas, de Xavi Sarrià o de Feliu Ventura, entre molts altres. A això cal sumar els versos, vídeos i cançons que es van penjar a Facebook.

"Ara Estellés"

Junt a la Festa Estellés, enguany la figura del poeta fill del forner compta amb el llibre "Ara Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló", un conjunt de textos al voltant de Vicent Andrés Estellés que s'acompanyen d'un disc amb poemes musicats per Ximo Caffarena.

De fet, aquesta obra, coordinada per quatre professors i professores de l'IES Joan Coromines de Benicarló, dedica bona part a tractar la relació del poeta amb la música i a l'inrevés. Mitjans com Vilaweb s'han fet ressó d'aquest llançament editorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada