divendres, 23 de setembre del 2011

Un recorregut fotogràfic al voltant de la Setmana del Llibre en Català

El passat diumenge, la Setmana del Llibre en Català arribava a les seues pàgines finals. El Parc de la Ciutadella de Barcelona havia acollit, una edició més, el més destacat de la literatura en llengua pròpia, enguany amb protagonisme valencià gràcies a la iniciativa de l'Associació d'Editors del País Valencià de portar a Barcelona algunes mostres del panorama literari que es cou al sud del Sénia.

D'aquesta manera, entre aquestes presentacions, la del dia 18 va reunir-ne tres escriptors valencians d'ampla i reconeguda trajectòria: Manel Joan i Arinyó, Manel Alonso i Silvestre Vilaplana.


Com es pot veure, un bon nombre d'assistents van prestar atenció a les explicacions que els tres autors hi feien de les seues obres i, en general, de l'ofici d'escriptor al País Valencià.


El cullerenc Manel Joan i Arinyó presentava "L'atzucac del perdedor", guanyadora de l'Enric Valor 2010 de la Diputació d'Alacant. Una novel·la amb tints autobiogràfics que disecciona el complicat i peculiar submón que s'amaga darrere les lletres catalanes.


Per la seua banda, el puçolenc Manel Alonso feia el propi amb "Els somriures de la pena", un conjunt de relats de caire nostàlgic i agredolç, farcit de personatges entranyables i reconeixibles d'un poble mediterrani, Pouet.

I un dia abans, el dissabte, la caseta de l'Associació d'Escriptors del País Valencià acollia la signatura d'exemplars d'una de les darreres novetats de la literatura valenciana, "Vitis vinifera cataloniae", de Vicent Palatsí. El de Castelló de la Plana ens presenta una de les narratives més originals d'enguany: contes eròtics on són tan protagonistes els homes i les dones com els vins produits a les terres de la parla catalana, un recorregut eròtico-enològic del Rosselló al Carxe i del Matarranya a l'Alguer.


Fotos: Associació d'Editors del País Valencià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada