dimecres, 7 de setembre del 2011

L'accent valencià de la Setmana del Llibre en Català

Tres autors d’Onada Edicions mostren la narrativa valenciana actual a la cita literària barcelonina. L’editorial del Baix Maestrat col·labora amb l’Associació d’Editors del País Valencià en el programa de Promoció d’Escriptors Valencians, una iniciativa per donar a conèixer al públic català les obres i els escriptors i escriptores que sorgeixen des del sud del Sénia.

El dissabte 10 de setembre a les 17 hores, serà Vicent Pallarés qui presente “El magma silenciós”. Aquest relat juvenil va ser un dels darrers projectes del reconegut poeta i estudiós Manel Garcia Grau, que ens va deixar al 2006. Pallarés, amic del de Benicarló, va continuar el seu projecte a partir de les notes i investigacions que va dur a terme Garcia Grau per confeccionar una història, adreçada a les noves generacions, que parlara sobre la memòria històrica i les agressions urbanístiques al territori.

Les dues altres presentacions seran el diumenge 18 de setembre, a les 12.30 hores. Acudiran Manel Alonso i Manel Joan Arinyó, autors d’extensa trajectòria literària, guardonada en diverses ocasions.

El cullerenc Arinyó ens porta “L’atzucac del perdedor”, la segona part d’una autobiografia novel·lada que ens endinsa en el fosc submón de la indústria editorial catalana. El seu peculiar estil i humor li van valer l’Enric Valor de la Diputació d’Alacant.

Per la seua banda, Manel Alonso presenta “Els somriures de la pena”, un conjunt de relats agredolços i nostàlgics, emmarcats en un poble, Pouet, que podria ser qualsevol poble mediterrani. Una obra que ha aconseguit un bon impacte en la blocosfera catalana, amb gairebé una quinzena de ressenyes i comentaris al voltant dels perdedors de tota la vida que ens retrata el de Puçol a partir de la seua pròpia memòria.

Tots tres autors, a més a més, signaran exemplars durant els dia de les respectives presentacions. Serà a la Caseta de l’Associació d’Editors, la número 18 de la Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc del 9 al 18 de setembre al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Es pot trobar més informació a:
http://www.llibresvalencians.com/PromociudelsEscriptorsValenciansalaSetmana_va_1_2410.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada